Franskportal

Velkommen til Franskportal!

Franskportal.dk har til formål at gøre franskundervisningen sjovere og mere motiverende for eleverne for derigennem at fremme læringsprocesser og resultater.

Franskportal.dk er udviklet i tæt samarbejde med undervisere over hele Danmark, hvor fokus er på brugervenlighed og relevans, så eleverne bliver bedst muligt forberedt på de nye eksamensformer.

Franskportal.dk har været i luften i tre år og har nu over 5.000 brugere. Læs mere her, eller gå direkte til bestilling.

Årets nyhed: Læs en film

Den fabelagtige Amélier fra Montmarte, Coco avant Chanel og ikke mindst Familien Bélier er nu tilgængelige på Franskportal med et stort antal øvelser og opgaver af alle slags. Årets nyhed er en ny, stor afdeling “Læs en film”, som også inkluderer De urørlige, der havde premiere på Franskportal sidste år. Se demoer og materialeoversigter til de enkelte film her:

Til Læs en film skal du have Ekstra adgang, se nedenfor under “Hvordan kommer jeg i gang?”

Populært begyndersystem på Franskportal.dk

Vores nye begyndersystem “Ici on parle français” er komplet med 38 afsnit, der kan bruges fra den allerførste fransktime. Vi har gjort os umage med progressionen, og materialet er bygget op, så det er let og sjovt at komme i gang med at tale fransk, og der er masser af videoer og lydfiler, så eleverne hurtigt får sproget ind i ørerne.

Se Viola Bangs flotte anmeldelse her:

Bestil en gratis prøvekode, der gælder 2 uger her:

Pixigrammatik på Franskportal.dk

Portalen er inddelt i flere afsnit med forskellige slags øvelser, men først og fremmest findes der en overskuelig og brugervenlig grammatik. Den egner sig godt til undervisningen på Fransk begynder og Fransk fortsætter B-niveau.

Ved hjælp af talinddelingen er det let for læreren at bruge grammatikken som en rettenøgle, og eleverne kan med få klik nemt finde frem til de relevante regler, når opgaverne skal rettes.

Til hvert afsnit findes der interaktive øvelser med vejledende feedback, så eleverne altid kan træne de områder, som de ønsker at forbedre.

Vi har valgt at bruge de danske grammatiske betegnelser som indgang til grammatikkens forskellige afsnit. Det er vores erfaring, at eleverne hurtigere når frem til den ønskede regel derved. Men da formålet med bl.a. undervisningen i AP er, at eleverne lærer de latinske betegnelser, så har vi dem naturligvis med inde i selve grammatikken.

Under verberne har vi desuden anvendt de franske grammatiske betegnelser, idet eleverne ofte bruger Le conjugeur som redskab.

Skriftlige opgaver

Som lærer har du adgang til en omfattende opgavesamling med op mod 40 forskellige skriftlige opgaver, lige fra den første franskaflevering til eksempler på 3.g’s eksamensopgaver (delprøve 1 og 2).

Der findes foreløbig ti forskellige delprøve 1 opgaver, som er afpasset efter klassetrin, og til alle delprøver har du adgang til et retteark. Delprøverne er udformet som opgavetyperne til den nye skriftlige eksamen i fransk og har til formål at gøre eleverne fortrolige med denne nye eksamensform samt skabe større overensstemmelse mellem undervisning og prøver.

Eksamenstekster og -fotos

Til brug for eksamen har vi udgivet en samling tekster med en lang række forskellige temaer, der kan downloades og er klar til brug. Der findes også en samling fotos, ligeledes til download.

Hvordan kommer jeg i gang?

Prisen for Franskportal.dk i basisversionen for skoleåret 2021/2022 er kun kr. 30,- inkl.  moms pr. licens for både lærere og elever.

Ekstra-adgang inklusive den nye Læs en film-afdeling med De urørlige, Familien Bélier, Den fabelagtige Amélie fra Montmartre og Coco avant Chanel koster kr. 50,- inkl. moms for skoleåret 2021/2022. Det er muligt at opgradere fra Basis til Ekstra, det koster blot forskellen på kr. 20,- inkl. moms. 

Efter købet tilsendes aktiveringskoder til hhv. lærere og elever. Med koderne oprettes individuelle brugere, som derefter blot behøver en email-adresse og et password for at tilgå portalen. 

Se Franskportal eller kom i gang med det samme og køb adgang.

Har du spørgsmål, så send en besked til mail(a)forlagetpassion.dk eller ring til Karen på 51555234.