La Reine Margot

La Reine MargotFoto Margot forside lille

Format: A4, 68 sider, limet ryg, 31,7 normalsider (à 1.300 bogstaver)

Pris: Nu kr. 100,- excl. moms/kr. 125,- incl. moms

I sidste halvdel af det 16. århundrede plages Frankrig af krige mellem katolikkerne og de protestantiske Huguenotter. For at sikre freden mellem de stridende parter, arrangerer dronningemoderen, den katolske Catherine de Médicis, et ægteskab mellem sin smukke og stolte datter Margot, og hendes protestantiske fætter, Henri de Navarre. Praktisk talt ingen, inklusive ægteparret, bifalder ægteskabet, der nok kan sikre freden, men ikke kan stoppe det had og den gensidige mistillid, som mange års blodsudgydelser har fremkaldt. Den tilspidsede situation kulminerer i den berygtede Bartholomæusnat, hvor tusinder af protestanter brutalt bliver nedslagtet.

Og midt i dette voldsomme kaos med blodsudgydelser, snigmord og erotiske intriger prøver Margot at finde sin egen vej. Franskforløbet over La Reine Margot henvender sig til elever, der har haft ca. to års franskundervisning. Se et preview af et uddrag af manuskriptet her:

Foto Margot øvehæfte

Format A4, 72 sider, hæftet

Pris: kr. 35,- excl. moms/kr. 43,75 incl. moms

Forskellige undersøgelser om indlæring af fremmedsprog peger i retning af, at eleverne lærer bedst, når de aktivt skal producere fransk sprog både mundtligt og skriftligt, sidstnævnte allerbedst med papir og blyant. Eleverne skal trænes i at sige så meget som muligt med det begrænsede ordforråd, de nu har, med andre ord opbygge et beredskabssprog. Det er i dette forløb gjort med mange varierende opgaver i form af talrige billedbeskrivelser, oversættelses- og grammatikopgaver, krydsord m.m., der alle har fokus på ordforrådsopbygningen og er med til at give eleverne lyst til at ytre sig på fransk samt give dem mulighed for at udvikle deres tale- og skrivefærdigheder.

De fleste af disse skriftlige øvelser ligner opgavetyperne til den nye skriftlige eksamen i fransk og har til formål at gøre eleverne fortrolige hermed. Øvehæftet indeholder 24 supplerende arbejdsopgaver, hvor der er god mulighed for niveaudeling og veksling i arbejdsformer (individuelt – par- og gruppearbejde). Flere af arbejdsopgaverne vil også kunne bruges som afleveringer. Se et preview af et uddrag af øvehæftet her:

Dronning Margot DVDPris: kr. 120,- excl. moms/kr. 150,- incl. moms

Den oscarnominerede Dronning Margot af Patrice Chéreau er en storslået skildring af en brutal epoke, baseret på de virkelige hændelser, efter en klassiker af Alexander Dumas. Se traileren til filmen her: