Gymnasieskolen april 2015

Gymnasieskolen april 2015

Uforglemmelige Les intouchables – topkarakter: 6 stjerner

16. april 2015 af Flemming Ravn

Filmen Les intouchables handler om en ung negroid mand, Driss. Han er på bistand og ønsker egentlig blot at søge ugens kvote af job for at kunne hæve sine penge. Så bliver han ansat af en kulturelt forfinet, men handicappet herre fra overklassen, Philippe, der er bundet til sin kørestol og døgnet rundt er afhængig af andres hjælp.

Dette kulturmøde skildrer filmen på excellent vis. Filmen er 
elskelig i sin humor og tematik; og det er måske derfor, at det er den mest sete franske film i Danmark. Nu er der kommet to hæfter, der snildt kan danne rammen om et franskforløb om filmen.

Det er rosværdigt, at Karen Schumacker leverer så fint et arbejde i disse hæfter, hvori hun har indtænkt mangfoldige muligheder for at bruge filmen og hæfterne i undervisningen.

Der er to hæfter i praktisk A4-format:

1) 
Det ene hæfte, læsebogen (200 kroner), indeholder 32 centrale scener med dialoger og introduktion. På denne måde kan 
eleverne øve sig i oplæsning to og to, eller man kan ligefrem spille scenerne på klassen. Læsningen af bogen går fint i spænd med at se filmen på dvd, og læsebogen indeholder en række flotte og talende farvefotos, som eleverne kan lave samtaleøvelser ud fra og dermed træne ordforråd.

2) 
Øvehæftet (25 kroner) lægger op til varierende opgaver i form af billedbeskrivelse, glosearbejde, oversættelses- og grammatikopgaver, krydsord, scramble, taleøvelser, filmklip og 
jeopardy med mere. Mange af disse skriftlige øvelser ligner de nye opgavetyper til den nye skriftlige eksamen i fransk og har til formål at gøre eleverne fortrolige med disse nye opgavetyper. Visse opgaver kan bruges til små afleveringer. Hæfterne og dvd’en kan rekvireres via forlagets hjemmeside.

Det vellavede koncept, der matcher vores målgruppe, får den højeste vurdering: Seks stjerner.